Συνάντηση Πατρινού Καρναβαλιού και Καραγκιόζη

ΦΙΓΟΥΡΕΣ ΗΡΩΩΝ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΣΤΙΣ ΣΚΑΛΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΕΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΙΑΚΟΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Τη συνάντηση Πατρινού Καρναβαλιού και Καραγκιόζη σηματοδοτούν οι τρισδιάστατες ξύλινες φιγούρες της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας πάνω σε σχεδιασμό του πληρώματος 74 («Κλαυσίγελως») που έχουν τοποθετηθεί στις σκάλες της οδού Πατρέως δημιουργώντας μια ακόμα εντυπωσιακή εικόνα στον διάκοσμο της πόλης.

Πρόκειται για φιγούρες των ηρώων του ελληνικού θεάτρου σκιών, προεξέχοντος του Καραγκιόζη αλλά και της εκλεκτής συνοδείας του που προσδίδουν έναν ξεχωριστό εικαστικό χαρακτήρα στην κλίμακα, βασικό στοιχείο της πόλης που ενώνει την Άνω και της Κάτω Πόλη. Άλλωστε ο Καραγκιόζης που εξελληνίστηκε για πρώτη φορά στην Πάτρα, συνδέεται άρρηκτα με το Πατρινό Καρναβάλι ενώ η παρουσία του στην Άνω Πόλη, όριο της κλίμακας, έδωσε σημαντικές φανερώσεις στην ιστορία της Πάτρας και στην παραδοσιακή πλευρά του Πατρινού Καρναβαλιού.

Παράλληλα στον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου έχει τοποθετηθεί διακοσμητική σύνθεση με μεγάλες φωτογραφίες και το λάβαρο του Πατρινού Καρναβαλιού καλύπτοντας εγκαταλελειμμένο κτίριο. Υπενθυμίζεται ότι στον ίδιο πεζόδρομο δίπλα στα εντυπωσιακά λευκά καρναβαλικά κεφάλια, παλαιότερες δημιουργίες του Καρναβαλικού Εργαστηρίου που δεσπόζουν στον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου, έχει τοποθετηθεί εικαστική εγκατάσταση με εικαστικές καρναβαλικές μάσκες του Βασίλη Σουλτανά που προσδίδει ιδιαίτερο ύφος στον καρναβαλικό διάκοσμο.

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ