Στέγη Καλαβρυτινών και Φίλων Πάτρας «ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ»: Συμμετείχε σε εκδήλωση στο Νέο Βουπράσιο

Η Στέγη Καλαβρυτινών και Φίλων Πάτρας «ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ» συμμετείχε στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Νέο Βουπράσιο Ηλείας και στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Άγιου Κων/νου και Ελένης, για την επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης την Κυριακή 29 Μαΐου 2022. Με ένα πολυπληθές τμήμα και τις υπέροχες νησιώτικες παραδοσιακές φορεσιές απέσπασε πολλά χειροκροτήματα. από το πλήθος κόσμου που είχε κατακλείσει τον προαύλιο χώρο.

Την εκδήλωση προλόγισε και ευλόγησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος. Ενώ χαιρετισμό επίσης απηύθυνε και ο κ. Κυριάκος Ορλώφ, Αντιδήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο πρώην Νομάρχης κ. Δημήτρης Κατσικόπουλος.

Την εκδήλωση παρουσίασε η κα. Αλεξάνδρα Λυκοκαννέλου, Πρόεδρος της κοινότητας  Μέλισσα. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δικηγόρος-Ιστορικός εκ Γαστούνης κ. Βασίλειος Παπαδόπουλος. Ακολούθησε το Μουσικό κλιμάκιο του Ελεύθερου Ανοιχτού Πανεπιστημίου Πατρών, υπό την ξεχωριστή διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Βασιλείου Καυκόπουλου, με τραγούδια. Τέλος η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με χορούς από τα χορευτικά σχήματα του Συλλόγου Ποντίων Απιδεώνας και την Στέγη Καλαβρυτινών και Φίλων Πάτρας «Η Αγία Λαύρα».

Ο πρόεδρος της «ΑΓΙΑΣ ΛΑΥΡΑΣ» κ. Παναγιώτης Φραντζής, ευχαρίστησε τον εφημέριο π. Θρασύβουλο Αλεξόπουλο για την πρόσκληση και την όμορφη φιλοξενία.

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ