Εκλογές Εμπορικού Συλλόγου: Η διακήρυξη της παράταξης του Μάκη Κατσιγιάννη

«Στις επερχόμενες εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου επενδύουμε στο ψηφοδέλτιο «Νέα Πρόταση».

Δεν ήταν πρόθεσή μας η δημιουργία ενός ακόμα σχηματισμού με επιδίωξη την προσωπική μας διάκριση και επιβεβαίωση. Διακρίναμε όμως ένα έλλειμμα καταγραφής και αντιμετώπισης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος. Αποδεικνύεται, από σειρά παραγόντων, ότι ο Σύλλογος της Πάτρας δεν έχει ουσιαστική και αποτελεσματική παρέμβαση στην πόλη.

Με  βάση την ενότητα και ένα σαφές πλαίσιο δράσης, διεκδικούμε να γίνουμε πιο παρεμβατικοί και να συμμετέχουμε, με τη δική σας στήριξη, ενεργά και δυναμικά στη διαμόρφωση των εξελίξεων. Να αφουγκραζόμαστε τους συναδέλφους μας και να διεκδικούμε από την εκάστοτε κυβέρνηση λύσεις.

Σκοπός μας είναι να ξεφύγουμε από τον ρόλο του παρατηρητή και της λανθασμένης αντιπαράθεσης, που πολλές φορές προκαλείται για εντυπωσιασμό και πολιτικούς λόγους, χωρίς ουσιαστικά να προσβλέπει σε σωστή αντιμετώπιση και προπάντων σε επίλυση προβλημάτων.

Πρέπει, τώρα παρά ποτέ, λόγω των δύσκολων συνθηκών, να δώσουμε όλοι μαζί ενωμένοι τον αγώνα μας με στόχο τη σταθερότητα πρώτα από όλα έπειτα την εξωστρέφεια και τελικά την ενδυνάμωση του κλάδου μας.

Με πολιτικές που έχουν στο επίκεντρο τον έμπορο και τα προβλήματα του κλάδου, με ρεαλιστικές διεκδικήσεις για να έχουμε γρήγορες και αποτελεσματικές λύσεις.

Με γνώμονα τα παραπάνω, δηλώνουμε  πως θα συνεργαστούμε με τις αρχές της Πάτρας, στη βάση συγκεκριμένου πλάνου και με τους αρμόδιους φορείς της Αθήνα, χωρίς εξαιρέσεις και αγκυλώσεις.

Καταλαβαίνουμε ότι ο καθένας έχει πολιτικές καταβολές και ίσως διαφορετική ιδεολογική προσέγγιση για αρκετά ζητήματα, όμως αυτά που μας ενώνουν ως εμπόρους είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν και το μέλλον μας, ειδικά στην πόλη μας, είναι κοινό!

Βασικά θέματα προς αντιμετώπιση, με τις θέσεις μας:

 1. Κλασσικό & Ηλεκτρονικό Εμπόριο

Εννοείται ότι δεν μπορούμε να κινηθούμε αντιπαλεύοντας τον σύγχρονο τρόπο των εμπορικών πράξεων, που αρκετοί συμπολίτες μας υιοθετούν. Υποχρέωσή μας όμως είναι να ελέγξουμε την καθαρότητα και τη συνέπεια αυτού του είδους των συναλλαγών και τους σκοπούς που  υπηρετούν. Πολλές οι καταγγελίες που κατά καιρούς ακούμε. Πολλές οι καταγγελίες κατά καιρούς ακούμε.

Η παραπλάνηση που αγγίζει τα όρια -σε πολλές περιπτώσεις- της απατηλής προώθησης προϊόντων, αντίστοιχων των προτεινομένων, πρέπει να ελεγχθεί. Για το λόγο αυτό, θα αναθέσουμε σε υπεύθυνη επιτροπή την ανάληψη της συγκεκριμένης ευθύνης. Έτσι, θα περιφρουρήσουμε την αξιοπιστία των εμπόρων και την εμπιστοσύνη του καταναλωτικού κοινού.

2. Κέντρο & Περιφέρεια

Μέχρι τώρα η νοοτροπία στην πλειοψηφία των ασχοληθέντων με τον Εμπορικό Σύλλογο έχει δείξει να μην αντιλαμβάνεται ότι ο εμπορικός κόσμος της πόλης δεν είναι μόνο ο δραστηριοποιημένος στο ιστορικό της κέντρο, αλλά και οι συνάδελφοι στην περιφέρεια της πόλης που έχουν τα δικά τους προβλήματα, πέραν των γενικών, που αντιμετωπίζουμε όλοι. Αυτούς τους συναδέλφους τους επισκεφθήκαμε; ; Τους ακούσαμε ποτέ; Εμείς λοιπόν θα το κάνουμε!

Επιπροσθέτως, θα επιδιώξουμε να υπάρξουν πρακτικές συνεργασίες με τους εμπόρους άλλων πόλεων της Δυτικής Ελλάδας, όπως η Ναύπακτος, το Μεσολόγγι, ο Πύργος.

3. Συμμετοχή!

Ασφαλώς, θα εκπονήσουμε σχέδιο προσέλκυσης πολιτών, με συνεργασίες μεταξύ καταστημάτων, μικρότερου και μεγαλύτερου βεληνεκούς. Στόχος μας, η δημιουργία ενός πραγματικού κέντρου εμπορίου που θα βασίζεται στη συνεργασία μεταξύ των εμπόρων, στη συμμετοχή των αρχών και των πολιτών.

4. Αλλαγή Νοοτροπίας

Ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα με τα οποία θα ασχοληθούμε είναι αυτό. Δεν είναι δυνατόν να είμαστε έμποροι στην πόλη μας και να μην επενδύουμε ή και χρησιμοποιούμε -ακόμη και μεταξύ μας- τα προϊόντας μας, καθημερινά.

Παράλληλα, θα υπηρετήσουμε το τρίπτυχο: Παραγωγός – Έμπορος – Καταναλωτής.

5. Η Πάτρα μας

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Πάτρα είναι μητροπολιτικό κέντρο με την ελκυστικότητα που αυτό ασκεί στην ευρύτερη περιφέρεια. Άρα δεν ξεχνάμε και τις ευθύνες που έχουμε έναντι αυτού του ευρύτερου κοινού. Δεν έχω σκοπό με τους σχολιασμούς αυτούς να αδικήσω κανέναν προηγηθέντα. Θέλω, όμως, να δείξω ότι η παράταξη μας, αυτά και άλλα πολλά, τα έχει προσεγγίσει και επεξεργαστεί.

Αγαπητοί Συνάδελφοι,  η κομματική μας απεξάρτηση και το υπερκομματικό μας πνεύμα φαίνεται από τις απόψεις μας, αλλά και από τους άξιους συνεργάτες αυτής της προσπάθειας.

Για το λόγο αυτό, σας καλώ να μας στηρίξετε. Να είστε σίγουροι ότι μέσα από τη λογική των συνεργασιών και των συγκλίσεων που μας διαπνέει, κάτι καλό θα προκύψει για τον εμπορικό κόσμο.

Οφείλουμε να εργαστούμε όλοι μαζί προκειμένου να επανατοποθετήσουμε τον Εμπορικό Σύλλογο Πάτρας στη θέση που του αξίζει. Στη θέση του διαμορφωτή των εξελίξεων και όχι του απλού παρατηρητή. Η παράταξή μας θέλει έναν Εμπορικό Σύλλογο δραστήριο, ζωντανό, δημιουργικό. Με ουσιαστικό λόγο και ρόλο στη πόλη μας.

Εμείς δεν βλέπουμε τα άλλα ψηφοδέλτια σαν ανταγωνιστές, αλλά σαν μελλοντικούς συμπράττοντες με κοινές επιδιώξεις. Είτε μετεκλογικά, είτε ακόμα καλύτερα προεκλογικά, είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις και συνεργασίες. 

Αναμένομε αισιοδοξώντας,

Σύνθημά μας είναι “Πάμε μαζί για το μέλλον”».

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ