Ξεκινούν σήμερα οι θερινές εκπτώσεις

Ξεκινούν σήμερα και επίσημα οι θερινές εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα και της Πάτρας, με το λιανεμπόριο να περιμένει στην κυριολεξία «το φιλί της ζωής», μετά από μία παρατεταμένη περίοδο… αναδουλειάς, εξαιτίας της συρρίκνωσης της αγοραστικής δύναμης.

Συγκεκριμένα, οι εκπτώσεις ξεκινούν σήμερα και θα διαρκέσουν μέχρι τις 31 Αυγούστου, με τα καταστήματα να έχουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν κανονικά την πρώτη Κυριακή 17 Ιουλίου με προτεινόμενο ωράριο 11 π.μ.- 18.00.

ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ

Υπενθυμίζουμε ότι, κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία, ενώ στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού.

Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να είναι ακριβής. Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

gnomip.gr

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ