Νίκος Παπαδημάτος: Αντίθετος στη διαδικασία για την ονοματοδοσία οδών και πλατειών της Πάτρας

Αντίθετος και με τη διαδικασία, αλλά και με τον τρόπο επιλογής των μελών της Επιτροπής για την ονοματοδοσία οδών και πλατειών της Πάτρας ήταν ο επικεφαλής της παράταξης «Πάτρα Ενωμένη» Νίκος Παπαδημάτος κάτι που έδειξε ολοφάνερα κατά τη διάρκεια της σχετικής συζήτησης στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η βασική αναφορά του Ν. Παπαδημάτου είχε ως εξής:

«Η απόδοση τιμής σε πρόσωπα που συνεισέφεραν στην ιστορική πορεία της Πάτρας μέσα στον χρόνο είναι κάτι πολύ σημαντικό. Και θα πρέπει να γίνεται από ανθρώπους που γνωρίζουν καλά την Ιστορία της Πάτρας, που είναι καταξιωμένοι και οι οποίοι προσεγγίζουν με αξιοπιστία, αμεροληψία και χωρίς σκοπιμότητες το παρελθόν.

Παράλληλα, μια τέτοια Επιτροπή, που θα ασχοληθεί με την ονοματοδοσία οδών και πλατειών, θα πρέπει να είναι και μικρή σε αριθμό μελών. Εμείς θεωρούμε ότι μια Επιτροπή των 25 ατόμων η οποία θα συγκροτηθεί για να ασχοληθεί 3-4 φορές τον χρόνο με τέτοιου είδους σοβαρά θέματα, θα έχει απόδοση που θα είναι πολύ κατώτερη του αναμενομένου σε ποιοτικό επίπεδο.

Κάτω από άλλες συνθήκες δεν θα συμμετείχαμε καν στην Επιτροπή. Είναι μια κακή διαδικασία για την Πάτρα με τον τρόπο που γίνεται. Ο Δήμαρχος, μας ανακοίνωσε ότι θα έχει πλειοψηφία 3/5 και επιτρέπει κι έναν εκπρόσωπο από κάθε παράταξη. Ισως ήρθε η ώρα να ενωθούμε και πάλι σαν αντιπολίτευση. Κι αφού εμείς έχουμε την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο να βρεθούμε και πάλι απέναντι σε τέτοιου είδους πρακτικές κι ας μας πουν ό,τι θέλουν περί… μαύρου μετώπου, κλπ. Ισως τελικά μόνον έτσι σταματήσει η ασυδοσία της Δημοτικής Αρχής.

Λυπούμαστε πολύ, αλλά τόσο σοβαρές υποθέσεις που αφορούν όλους τους πατρινούς και τις επόμενες γενιές, απαιτούν μεγαλύτερη υπευθυνότητα σοβαρότητα, καθώς και λιγότερη ιστορική μονομέρεια εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής και προσωπικά του Δημάρχου Κώστα Πελετίδη».

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ