Αντεπίθεση Μητσοτάκη σε Σαμαρά: Φτάσαμε να πάρουμε 18% και επιστρέψαμε στο 40%

Το χαμηλό ιστορικό της ΝΔ στις εκλογές του 2012 υπενθύμισε με νόημα ο πρωθυπουργός στο συνέδριο της ΝΔ απαντώντας εμμέσως στον Α. Σαμαρά.

Με “καρφιά “απάντησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κλείνοντας τις εργασίες του 14ου συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, στον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος νωρίτερα είχε εξαπολύσει επίθεση στην κυβέρνηση για την εξωτερική πολιτική, το ενεργειακό, αλλά και το άνοιγμα στο κέντρο.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη συζήτηση που έγινε στο συνέδριο για την ταυτότητα της ΝΔ, η οποία όπως είπε “έχει γερές άγκυρες στις αξίες μας αλλά ταυτόχρονα ανοιχτά τα πανιά της στον άνεμο των ιδεών και της ανανέωσης”. Εκτίμησε δε ότι “πρέπει να προσαρμοζόμαστε σε μία κοινωνία που αλλάζει και πρέπει να διευρύνουμε συνέχεια το στελεχιακό μας δυναμικό”.

Υπενθύμισε μάλιστα με νόημα: “Περάσαμε από δύσκολες στιγμές. Φτάσαμε να πάρουμε 18% για να μπορέσουμε να επιστρέψουμε και να φτάσουμε στο 40%, ακριβώς επειδή ανανεωθήκαμε χωρίς να εγκαταλείψουμε τις παραδοσιακές μας αξίες”.

Με τον τρόπο αυτό “έδειξε” τον κ. Σαμαρά, επί των ημερών του οποίου η ΝΔ έλαβε το χαμηλότερο ποσοστό στην ιστορία της, στις πρώτες εκλογές του 2012. Και απάντησε στη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού ότι “κεντροδεξιά χωρίς δεξιά δεν υπάρχει”, επισημαίνοντας ουσιαστικά ότι η ΝΔ κέρδισε όταν διευρύνθηκε.

news247.gr

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ