Η νέα ομάδα του Νίκου Ανδρουλάκη στη Χαριλάου Τρικούπη – Οι άνθρωποι του προέδρου

Οι συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη.
ΙΝΤΙΜΕ/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στη νέα ηγετική πυραμίδα της Χ. Τρικούπη περιλαμβάνονται πολλά νέα πρόσωπα και «φρέσκο αίμα», όλοι τους στενοί συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη, αν και θα μείνουν και «παλιοί». «Ο πρόεδρος σέβεται τους πάντες, θέλει να προχωρήσει με ενότητα και προς αυτή την κατεύθυνση δουλεύει» διαβεβαιώνει το επιτελείο του.

Στέφανος Ξεκαλάκης

Πρόκειται για τον άνθρωπο που διαδέχθηκε τον Νίκο Ανδρουλάκη στη θέση του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, το 2014, όταν εξελέγη ευρωβουλευτής. Για την ακρίβεια, ήταν ο τελευταίος Γραμματέας του πάλαι ποτέ κραταιού κινήματος, αφού από τα 2017 και μετά, αυτά έπαψαν να έχουν οποιαδήποτε λειτουργία.

Όσοι τον γνωρίζουν καλά περιγράφουν έναν ήρεμο άνθρωπο, που βρίσκει τις λύσεις όταν τα πράγματα δείχνουν πως στραβώνουν. Με μεγάλη οργανωτική εμπειρία, ήταν ο ένας εκ των δύο που «όργωσαν» την Ελλάδα καθ’ όλη την προεκλογική περίοδο, ενώ συνέβαλε τα μέγιστα στην οργάνωση των «πυρήνων» που στήριξαν την υποψηφιότητα Ανδρουλάκη σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Όταν σταμάτησε να είναι Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, ήταν προσωπική του επιλογή να μην συμμετέχει στα όργανα του ΚΙΝΑΛ και επέστρεψε στο επάγγελμα του, αφού είναι τοπογράφος μηχανικός. Θα έχει κομβικό ρόλο την επόμενη μέρα στο κόμμα.

Στέφανος Ξεκαλάκης

Ανδρέας Σπυρόπουλος

Είναι ο δεύτερος άνθρωπος που όλα αυτά τα χρόνια δεν σταμάτησε να δουλεύει για την επόμενη μέρα στη Χαριλάου Τρικούπη. Πιστός «στρατιώτης» στο πλευρό του Νίκου Ανδρουλάκη, είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, υπεύθυνος των Τομέων Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Περιφερειακού Σχεδιασμού.

Μαζί με τον Ξεκαλάκη, «χτένισε» τη χώρα από άκρη σε άκρη. Σε κάθε του παρουσία στην περιφέρεια -και όχι μόνο- είχε την εξουσιοδότηση να μιλάει εξ ονόματος του Νίκου Ανδρουλάκη. Πολλές φορές συγκρούστηκε τα τελευταία χρόνια στα όργανα του ΚΙΝΑΛ με μερίδα συντρόφων του για επιμέρους θέματα, όμως ποτέ δεν αμφισβήτησε τις κατευθύνσεις της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά.

Είναι πολιτικός μηχανικός και όλα δείχνουν ότι θα είναι η πρόταση Ανδρουλάκη για τη θέση του Γραμματέα του κόμματος.

Ανδρέας Σπυρόπουλος

Μάρα Κουκουδάκη

Σε συγκεκριμένες δράσεις στα οργανωτικά θα αξιοποιηθεί η Μάρα Κουκουδάκη, μέλος της κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ.

Μάρα Κουκουδάκη

Ηρακλής Δρούλιας

Σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσει ο έμπειρος περί τα αυτοδιοικητικά Ηρακλής Δρούλιας.

Ηρακλής Δρούλιας

Επικοινωνία

Ειδικές κινήσεις αναβάθμισης της επικοινωνίας περιλαμβάνει ο σχεδιασμός του Νίκου Ανδρουλάκη και στο πλαίσιο αυτό:

Ο Παναγιώτης Βλάχος αναλαμβάνει εκ νέου τη γραμματεία επικοινωνίας του κόμματος με αναβαθμισμένο ρόλο (είχε παραιτηθεί για να στηρίξει Ανδρουλάκη) και εικάζεται ότι θα υπάρξουν αλλαγές στη δομή και στη λειτουργία της. Το όνομά του παίζει και για εκπρόσωπος Τύπου, αν και πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει γίνει κρούση σε γυναίκα επαγγελματία τηλεοπτική δημοσιογράφο να αναλάβει αυτόν τον ρόλο. Εφόσον δεν ευδοκιμήσει αυτή η περίπτωση το πιθανότερο είναι να υπάρξει μια προσωρινή λύση ως το συνέδριο, με χρέη εκπροσώπου να αναλαμβάνει ο Παναγιώτης Βλάχος ή κάποιο άλλο πρόσωπο.

Παναγιώτης Βλάχος

Αναβαθμισμένο ρόλο θα έχει ο Βαγγέλης Τσόγκας (επικοινωνιολόγος στο επάγγελμα, εκπρόσωπος Τύπου Ανδρουλάκη κατά την προεκλογική περίοδο) ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα συμβούλου επικοινωνίας και στρατηγικής του νέου προέδρου.

Βαγγέλης Τσόγκας

Στην επικοινωνία θα συνδράμουν επίσης ο στενός συνεργάτης του νέου προέδρου Βασίλης Πανάγου που έτρεξε την διαδικτυακή καμπάνια αλλά και τα social.

Βασίλης Πανάγου

Διακριτό ρόλο θα έχει στην επικοινωνία θα έχει η δημοσιογράφος Ειρήνη Κωστάκη που έτρεξε επίσης την προεκλογική εκστρατεία του Νίκου Ανδρουλάκη.

Ειρήνη Κωστάκη

Ο Νίκος Βοσδογάνης, διευθυντής μέχρι σήμερα του γραφείο Τύπου του ΚΙΝΑΛ και στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά θα παραμείνει στην επικοινωνία, σε άλλο ρόλο.


ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ