Στο Πατριαρχείο ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος

Μέρα γιορτής η 10η Ιουνίου στο Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη, καθώς ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος γιόρτασε το όνομά του.

Ήταν η 30ή φορά που ο Παναγιώτατος γιόρτασε τα ονομαστήριά του ως Οικουμενικός Πατριάρχης και η γιορτή, φέτος, μεταφέρθηκε μια ημέρα νωρίτερα, λόγω του ότι η 11η Ιουνίου, ημέρα που η Ορθοδοξία τιμά τη μνήμη του Αγίου Αποστόλου Βαρθολομαίου, συνέπεσε με το Ψυχοσάββατο προ της Κυριακής της Πεντηκοστής. Το παρών έδωσε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος συνοδευόμενος από τον Αρχιμανδρίτη Αρτέμιο.

Την Πέμπτη 9 Ιουνίου, παραμονή της γιορτής, τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, στην Ιερά Πατριαρχική Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή, όπου χοροστάτησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης ενώ παρέστησαν, εκτός από την υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, ο γενικός γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας Ιωάννης Χρυσουλάκης, η γενική πρόξενος της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη κα Σουλτανοπούλου, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος και πλήθος ιεραρχών και πιστών.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας, ακολούθησε δεξίωση στον αύλειο χώρο της Μονής, όπου ο Πατριάρχης δέχθηκε τις ευχές του κλήρου και του λαού, με ιδιαίτερα συγκινητικό στιγμιότυπο την προβολή οπτικού υλικού, που είχαν ετοιμάσει οι μαθητές των ομογενειακών σχολείων προς τιμήν της προσωπικότητας, του έργου και της προσφοράς του Οικουμενικού Πατριάρχη. Με την ευκαιρία αυτή, η υφυπουργός Παιδείας συναντήθηκε ξανά με διευθυντές και μαθητές των σχολείων της Ομογένειας.

Την Παρασκευή 10 Ιουνίου, ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία της ονομαστικής εορτής Του, στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ προσφώνησε τον Παναγιώτατο ενώ η κ. Μακρή είχε την μοναδική τιμή να διαβάσει το Σύμβολο της Πίστεως, την προσευχή Πιστεύω, ως εκπρόσωπος της ελληνικής Κυβέρνησης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ