Η τρυφερή ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον εκ γενετής τυφλό Κωνσταντίνο Τσαγκατάκη

Ο πρωθυπουργός, κατά την επίσκεψή του στο Ηράκλειο Κρήτης, περιέγραψε τη συνάντηση που είχε με τον εκ γενετής τυφλό μαθητή Κωνσταντίνο Εφραίμ Τσαγκατάκη.

Τη στήριξη του στους ανθρώπους με πρόβλημα όρασης εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Κωνσταντίνο Εφραίμ Τσαγκατάκη, στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου έδωσε το παρών στο προσυνέδριο της ΝΔ.

Σε ανάρτησή του στα social media, ο πρωθυπουργός σημειώνει ότι «ο Κωνσταντίνος Εφραίμ Τσαγκατάκης, εκ γενετής τυφλός, πηγαίνει σε σχολεία και μιλά στους μαθητές για τα προβλήματα που ο ίδιος αντιμετωπίζει. Μου είπε ότι θέλει να περάσει στα παιδιά το μήνυμα ότι το διαφορετικό ίσως δεν απέχει τόσο πολύ από εκείνα. Και ότι δεν υπάρχει λόγος να το φοβούνται.

Με γνώρισε με τον δικό του τρόπο. Θα είμαι δίπλα του όπως μπορώ».

Στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, o Κωσταντίνος είχε ζητήσει αν γίνεται να τον «ψηλαφίσει» στο πρόσωπο για να καταλάβει πως είναι ο κ. Μητσοτάκης στην όψη, όπως και έγινε όπως μπορείτε να δείτε από τη φωτογραφία.

Επίσης ο Κωνσταντίνος είναι αθλητής της ποδηλασίας και όπως είπε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, θέλει κάποια στιγμή να αγωνιστεί στους Παραολυμπιακούς και προπονείται με «πιλότο» (δλδ με κάποιον άλλον που οδηγεί το τιμόνι του (διπλού) ποδηλάτου και ο ίδιος κάνει πετάλι συμμετέχοντας σαν ομάδα με τον «πιλότο» του στον αγώνα).

protothema.gr

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ