Σπιράλ: Καταδίκη της ανάρτησης πανό στην Πλατεία Γεωργίου

Την άμεση αποξήλωση του ζητά το σπιράλ

Με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «σπιράλ» καταδικάζει την ανάρτηση πανό στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης, στην πλατεία Γεωργίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Εδώ και μέρες έχει αναρτηθεί στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης, στην πλατεία Γεωργίου, ένα πανό -αυτή τη φορά από την Οργάνωση περιοχής Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ, με πολιτική συνθηματολογία. Έχει ξανασυμβεί στο πρόσφατο παρελθόν αντίστοιχη «παρέμβαση» στην πρόσοψη δημοτικών κτιρίων, ακόμα και στο Δημαρχείο ή στο εμβληματικό θέατρο «Απόλλων».

Διαπιστώνουμε ότι σήμερα -εκτός προεκλογικής περιόδου -όλα τα κόμματα έχουν σεβαστεί το χώρο και την ιστορικότητά του. Προφανώς κάποιοι διαφοροποιούνται και αντιμετωπίζονται προνομιακά.

Την ίδια ώρα που, ως Δήμος Πατρέων και Πολιτιστικός Οργανισμός, προτρέπουμε τα σχολεία και το λαό της Πάτρας να επισκεφτούν πολιτιστικά γεγονότα και θεατρικές παραστάσεις και θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε τους πατρινούς σχετικά με την αρχιτεκτονική πολιτιστική κληρονομιά της πόλης, δεν είναι δυνατόν να επιτρέπουμε να αναρτώνται τέτοια πανό (ή/και πληροφοριακές πινακίδες) από κτήρια της ιστορικής πλατείας μας, εντός του ιστορικού κέντρου.

Τέτοια παραδείγματα λειτουργούν, δυστυχώς, ως (κακό) προηγούμενο για οποιοδήποτε κόμμα ή συλλογική πρωτοβουλία. Στα πλαίσια της ισοπολιτείας, εξάλλου, θα πρέπει να φανταζόμαστε πως θα ξαναδούμε αντίστοιχης αισθητικής πανό, όμοια με σκηνικό θεάτρου δρόμου.

Εάν υπάρχει ανάγκη γνωστοποίησης πολιτικών θέσεων ή εκδηλώσεων ας προχωρήσει ο Δήμος Πατρέων σε δημιουργία συγκεκριμένου χώρου προβολής. Όχι έτσι, όχι έτσι αυθαίρετα, όχι έτσι αντιαισθητικά, όχι έτσι παράνομα.

Το σπιράλ προτρέπει για την καταδίκη τέτοιων πρωτοβουλιών (των κομμάτων, των νεολαιών τους ή απ’ όπου κι αν προέρχονται) από τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τέλος, αυτονόητα, ζητούμε την άμεση αποξήλωση του συγκεκριμένου πανό».

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ