Τζοάννα Γιαννοπούλου: “Ζουν ανάμεσα μας”

Photo ΓΙΩΤΑ ΛΟΤΣΑΡΗ / PATRAS VOICE

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΖΟΑΝΝΑ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

Ζουν ανάμεσα μας…είναι οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας.

Άνθρωποι που αναγκαστικά θα συνδιαλλαγείς μαζί τους, άνθρωποι που έχουν άποψη για τα πάντα, άνθρωποι που δεν έχουν καμία παιδεία, κανένα επίπεδο και ουδεμία βάση αλλά παρόλα αυτά είναι σε θέσεις που κάποιες φορές εξαρτάσαι από αυτούς.

Θα πρέπει να τους ακούσεις, να κάνεις deals μαζί τους και δυστυχώς κάποιες φορές να συνεργαστείς κιόλας.

Τους συναντάς παντού…είναι οι τριπλοπαρκαρισμένοι που φράζουν τη ροή της κίνησης αδιαφορώντας για σένα και που επίσης  χρησιμοποιούν τις θέσεις ΑΜΕΑ για να ψωνίσουν  παπούτσια σε πολυσύχναστο δρόμο.  

Είναι ο τύπος που κουνάει το δάχτυλο στο γιατρό του…αφού αυτός ξέρει καλύτερα την αγωγή που θα πρέπει να ακολουθήσει.

Είναι αυτός ο ατάλαντος που θα σου πάρει συνέντευξη και θα σου ανακοινώσει εν τέλει αν έχεις τα προσόντα για την δουλειά που ονειρεύεσαι.

Είναι η τύπισσα που θα πετάξει έξω από το σπίτι σου το χαρτάκι από το παγωτό που χλαπάκιασε ενώ ο σκύλος της  αφοδεύει στο parking σου ανενόχλητος (ουδεμία ευθύνη έχει ο σκύλος).

Είναι αυτός που με μακάβριες κατάρες γεμίζει  τα comments των social. Είναι αυτός που κρίνει τα πάντα και βιντεοσκοπεί ανυποψίαστους στις πλατφόρμες. Είναι αυτός που φτιάχνει πλαστά πιστοποιητικά για πάσης φύσεως απατεωνιά.

Αυτός που τραμπουκίζει δασκάλους, σερβιτόρους, διανομείς.

Αυτός που σχολιάζει τους άλλους καθημερινά βγάζοντας μιζέρια, κακία και κόμπλεξ.

Είναι ο καθηγητής που δεν κάνει τη δουλειά του σωστά, είναι ο επαγγελματίας που σε κοροϊδεύει για να κάνει την αρπαχτή του, είναι αυτός που νομίζει ότι για κάποιο λόγο είναι πιο έξυπνος από σένα και αυτό αυτομάτως του δίνει το δικαίωμα να σε δουλεύει στα μούτρα σου.

Αυτός που ενώ παρακολουθεί με κατάνυξη  εκκλησιασμό κάθε εβδομάδα ο ίδιος άνθρωπος θα σηκώνει το βρωμόχερό του στον γιο του, στην κόρη σου, την ανιψιά σου, τη φίλη σου.

Είναι αυτοί οι απόφοιτοι καφενειακών σπουδών που επιτίθενται με χυδαίο λεξιλόγιο και με λύσσα στον μπροστινό τους στην τράπεζα, την εφορία, την ΔΕΗ.  

Πόσους τέτοιους τύπους βλέπετε καθημερινά;Κακομοίρηδες με κουτσομπολίστικες γνώσεις και  κοινωνικά αμόρφωτους νεοέλληνες που νομίζουν πως τα κοστούμια και τα ταγιέρ τους κάνουν ανθρώπους…

…και το χειρότερο όλων; Κάνουν παιδιά. …μεγαλώνουν παιδιά.

ΕΛΕΟΣ! Η απογοήτευση “πονάει” τον εγκέφαλο ΜΟΥ.

Βρισκόμαστε στο σημείο της ανθρώπινης ιστορίας που πρέπει να προχωρήσουμε σε αλλαγές. Helloooo αίσθηση του μέτρου ξέρεις τι σημαίνει; Προσωπικό ήθος ξέρεις τι θα πει;

Η κοντόφθαλμη νοοτροπία, η απληστία, η έλλειψη ενσυναίσθησης, η άρνηση αποδοχής της πραγματικότητας και οι προσωπικές αυταπάτες με εξοργίζουν.

Είναι πολύ κόσμος δέσμιος απαρχαιωμένων ιδεών που πρέπει να αποδράσουν ΧΘΕΣ.

Ειλικρινά δεν έχω άλλα λόγια να εκφραστώ..

Ντρέπομαι που ζω ανάμεσα τους.

Ντρέπομαι που αναγκάζομαι να τους μιλάω.

Ντρέπομαι…για τον λαό μας.

Ντρέπομαι…

Πώς μπορεί άραγε να τεθεί το ζήτημα της μόρφωσης της ελληνικής κοινωνίας και της θεσμικής εκπαίδευσης, όταν φτωχαίνει διαρκώς το πνευματικό επίπεδο του λαού μας με την συνέργεια του πολιτικού μας συστήματος και της στείρας εκπαιδευτικής κατάρτισης;

Το περιεχόμενο της μαθησιακής διαδικασίας στο πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο σύστημα εκπαίδευσης και δη στην μετα-ψηφιακή Εποχή όπου διανύουμε, χρήζει καθολικής (ανα)σύνθεσης.

INFO

Η Τζοάννα Γιαννοπούλου είναι δημοσιογράφος, υπεύθυνη marketing της Euroline Travel, στα γραφεία της Anek Lines (Πάτρας).

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ