“Σωματείο Εργαζομένων ΓΚΝΠ Άγιος Ανδρέας” για θάνατο 49χρονου: Αιτία είναι η μη στελέχωση του ΤΕΠ με εφημερεύοντα γιατρό

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων στο ΓΚΝΠ Άγιος Ανδρέας αναφέρει:

«Αμέσως με την γνωστοποίηση του θλιβερού γεγονότος στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου μας, βλέπουμε μια αγωνιώδη προσπάθεια του Υπουργού Υγείας να μετακυλήσει τις  ευθύνες του και να προσπαθεί να βρει εξιλαστήρια θύματα.

Δεν είναι τυχαίο ότι για να καλύψει τις τεράστιες ευθύνες που έχει προσπαθεί με ασύστολα ψεύδη όπως η ύπαρξη 70 γιατρών στο Νοσοκομείο μας εκείνη την ημέρα  και μόνο για επικοινωνιακούς λόγους να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη, με αποτέλεσμα τις αιτίες που προκάλεσαν αυτό το θλιβερό γεγονός να τις βάλει κάτω από το χαλί και όχι να τις καταπολεμήσει έτσι ώστε να μην μπορεί να επαναληφθεί κάποιο παρόμοιο γεγονός.

Η αιτία που προκάλεσε αυτό το θλιβερό γεγονός είναι η ΜΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΜΕ ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ  ΓΙΑΤΡΟ.  Έχει περάσει 1 βδομάδα και διαδικασία προς αυτήν την κατεύθυνση δεν έχει υπάρξει, απεναντίας βλέπουμε να γίνονται αλλαγές σε στελέχη της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και Προϊστάμενων  Νοσηλευτικών τμημάτων μόνο και μόνο για να αποπροσανατολίσουν από τις πραγματικές αιτίες που μας οδήγησαν σε αυτό το θλιβερό γεγονός.

ΑΛΛΑΓΕΣ και ΚΑΡΑΤΟΜΗΣΕΙΣ, που οι πιο πολλές αν όχι όλες δεν έχουν καμία σχέση με το γνωστό θλιβερό γεγονός και αυτό το επισημαίνουμε με αφορμή και τις χθεσινές σχετικές δηλώσεις του Υπ. Υγείας του Κου Πλεύρη, πού είπε ότι οι παρεμβάσεις τους και οι αλλαγές τους θα αφορούν πρόσωπα εμπλεκόμενα ΑΜΕΣΑ ή ΕΜΜΕΣΑ στην υπόθεση.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΔΕΝ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΑ

Να τονίσουμε ότι η ύπαρξη εφημερεύοντος γιατρού στο ΤΕΠ, που κάποτε υπήρχε,  δεν επαφίεται στις αρμοδιότητες των στελεχών της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, όπου εξαντλούνται  επικοινωνιακά ΕΝΤΟΝΑ και κατ΄ αποκλειστικότητα όλες οι στοχοποιήσεις, αλλά της ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ και τι κάνουν προς αυτήν την κατεύθυνση οι αρμόδιοι μετά και τις προαναφερόμενες σχετικές δηλώσεις Πλεύρη.

Μήπως νομίζει ο Κος Πλεύρης ότι καρατομώντας μόνον τον Διοικητή και κάποιους Προϊσταμένους θα ρίξει ΣΤΑΧΤΗ στα ΜΑΤΙΑ του ΚΟΣΜΟΥ, για  να καλύψουν τις δικές τους ευθύνες, την καμπούρα όλων όσων πραγματικά έχουν την ευθύνη και τούς οποίους θέλουν να κρατήσουν στο ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ;

Εμείς ως Σωματείο Εργαζόμενων για όλα αυτά έχουμε προσδιορίσει ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 21.7.22 και ώρα 10:30 σχετική συνεδρίαση για ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ και ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, για να παρθούν πίσω όλες οι άσχετες αλλαγές και καρατομήσεις που έγιναν στην Νοσηλευτική Υπηρεσία και οι οποίες δρομολογήθηκαν για άλλους σκοπούς και στόχους με αφορμή αυτό το τραγικό συμβάν των ΤΕΠ.

Δοθείσης της ευκαιρίας να επισημάνουμε ότι ο Υπουργός Υγείας δηλώνει ότι δεν υπάρχουν κλειστά νοσοκομεία, όταν όμως στο πρώτο τμήμα που συναντά ο ασθενής, το τμήμα επειγόντων περιστατικών δεν είναι στελεχωμένο με Γιατρό ουσιαστικά το Νοσοκομείο υπολειτουργεί.

Όταν όμως τα Νοσοκομεία είναι υποστελεχωμένα από Γιατρούς-Νοσηλευτές πλέον δεν παρέχουν ασφαλείς υπηρεσίες προς τους πολίτες. Αυτός ο υπουργός που δηλώνει ότι δεν υπάρχουν κλειστά νοσοκομεία με τις πολιτικές του και τις εμμονές του που εδώ και 1 χρόνο έχει βγάλει εκτός συστήματος χιλιάδες υγειονομικούς με τις άδικες αναστολές εργασίας, έχει κλείσει τουλάχιστον 3 πανεπιστημιακά νοσοκομεία στην χώρα μας.      

Τέλος ας μας πει ο Υπουργός Υγείας τα  τελευταία 3 χρόνια αν έχει έρθει 1 πρόσληψη μόνιμου υγειονομικού στο ΕΣΥ απεναντίας των χιλιάδων που έχουν αποχωρήσει».

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ