Home Uncategorized 6 δερματολογικές παθήσεις που συνδέονται με ασθένειες

6 δερματολογικές παθήσεις που συνδέονται με ασθένειες

0
6 δερματολογικές παθήσεις που συνδέονται με ασθένειες

Συχνά μια πάθηση του δέρματος είναι δείκτης για άλλες ασθένειες του οργανισμού. Δείτε τι μπορεί να κρύβει μια δερματολογική πάθηση.

Έκζεμα

Τα ξηρά, κόκκινα σημάδια αυτής της πάθησης μπορεί να εμφανίζονται σε περιοχές όπως ο λαιμός ή το εσωτερικό των αγκώνων σας. Είναι απίστευτα συνηθισμένο – 30 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν έκζεμα – και ενώ συχνά εμφανίζεται σε παιδιά, και ενήλικες μπορούν να το αναπτύξουν. Αυτό όμως που δεν είναι ευρέως γνωστό είναι οι επιπτώσεις στην ψυχική σας υγεία, λέει ο δερματολόγος, Δρ Jonathan Silverberg, επίκουρος καθηγητής δερματολογίας στο Northwestern University Feinberg School of Medicine στο Σικάγο. “Πολλοί ασθενείς αισθάνονται ότι έχουν κακή διάθεση ή πάσχουν μεγάλη καταθλιπτική διαταραχή. Δεν κάνουν τη σύνδεση ότι πολλά από αυτά τα συμπτώματα προέρχονται από την ύπαρξη μιας δερματικής ασθένειας “, λέει.

Ψωρίαση

Αυτό το αυτοάνοσο νόσημα προκαλεί τραχιές περιοχές, που ξεφλουδίζουν στο δέρμα σας, σύμφωνα με το Εθνικό Ίδρυμα Ψωρίασης. Σχετίζεται επίσης με ορισμένα σοβαρά ζητήματα υγείας. Το Ίδρυμα επισημαίνει ότι η έρευνα δείχνει ότι οι πάσχοντες από σοβαρή μορφή της νόσου έχουν 58% περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν ένα «σοβαρό καρδιακό επεισόδιο» και το 43% πιθανότερο να πάθουν εγκεφαλικό επεισόδιο. “Μπορεί να υπάρχουν ορισμένοι φλεγμονώδεις δείκτες που εμπλέκονται τόσο στην ψωρίαση όσο και στην ανάπτυξη πλάκας σε αρτηρίες”, λέει ο Δρ Silverberg. Μπορεί επίσης να έχει να κάνει με τα ισχυρά φάρμακα που συχνά πρέπει να πάρουν οι ασθενείς για να ελέγξουν την ασθένεια που συμβάλλει στις παρενέργειες.

Ροδόχρους ακμή

Από τα 16 εκατομμύρια Αμερικανών με ροδόχρου ακμή – μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από ερυθρότητα του δέρματος – οι περισσότεροι δεν την αντιμετωπίζουν επειδή δεν γνωρίζουν ότι την έχουν, λέει η Εθνική Εταιρεία Ροδόχρου Ακμής. Η πάθηση συνδέεται με κατά 28% αυξημένο κίνδυνο άνοιας στις γυναίκες, σύμφωνα με έρευνα του 2016.

Λεύκη

Αυτή η κατάσταση του δέρματος οδηγεί σε απώλεια της χρωστικής στο δέρμα, εξηγεί η Δρ Courtney Schadt, επίκουρη καθηγήτρια δερματολογίας στο Πανεπιστήμιο του Louisville. “Το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται στα κύτταρα του δέρματος που παράγουν την χρωστική ουσία που ονομάζεται μελανίνη”, εξηγεί. Μπορεί επίσης να σχετίζεται με άλλες αυτοάνοσες καταστάσεις, όπως το θυρεοειδή.

Καρκίνος του δέρματος

Όπως παρατηρεί η Αμερικανική Εταιρεία Καρκίνου, οι επιζώντες μελανώματος διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο για να εμφανίσουν άλλο καρκίνο του δέρματος καθώς και άλλους φαινομενικά μη σχετιζόμενους καρκίνους όπως ο καρκίνος του μαστού, ο καρκίνος του προστάτη και ο καρκίνος των νεφρών. Στην πραγματικότητα, μελέτη στο American Journal of Epidemiology αποκάλυψε ότι ο καρκίνος του μαστού είχε διπλάσιες πιθανότητες να εμφανιστεί σε γυναίκες ηλικίας άνω των 60 ετών. Για να μειώσετε τον κίνδυνο δευτερογενούς καρκίνου, η Αμερικανική Εταιρεία Καρκίνου προτείνει να ακολουθήσετε αυτά τα έξυπνα βήματα: να μην εκτίθεστε στην υπεριώδη ακτινοβολία, να γυμνάζεστε, να τρώτε μια υγιεινή διατροφή με λαχανικά και να πίνετε ένα αλκοολούχο ποτό την ημέρα (δύο για τους άνδρες).

Ξηροδερμία, δέρμα με φαγούρα

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η ατοπική δερματίτιδα (η πιο κοινή μορφή εκζέματος) έχει ρίζες τόσο στο ADD όσο και στο ADHD για παιδιά και ενήλικες. Σε μια πρόσφατη μελέτη του 2016 που δημοσιεύθηκε στο British Journal of Dermatology, οι ενήλικες ασθενείς είχαν 61% υψηλότερο κίνδυνο να εμφανίσουν αυτές τις ασθένεις, ενώ οι άνθρωποι με τον μεγαλύτερο κίνδυνο ήταν εκείνοι που είχαν επίσης πονοκεφάλους και αϋπνία.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here